Zomervakantie in de bieb

Zomervakantie in de bieb. Na het succesvolle Eureka! programma van vorige zomer kunnen kinderen ook deze zomer weer meedoen met de Mad Science Vakantiedagen. De gekke professors van Mad Science hebben voor bibliotheek Amstelveen Stadsplein weer twee mooie weekprogramma’s samengesteld: Mad en Crazy. Daarnaast kun je in de bieb alles te weten komen over het zelf maken van een stopmotion filmpje in de workshop Stopmotion: Ik ga op reis en ik neem mee. Dit kan zowel in Uithoorn als in Aalsmeer.

Mad Science Vakantiedagen
Tijdens de Mad Science Vakantiedagen gaan kinderen tussen de 6 en 12 jaar samen met de gekke professors op ontdekkingstocht in de wondere wereld van wetenschap en techniek. Bij het MAD programma (18 t/m 21 juli) is geen dag hetzelfde! De kinderen leren over moleculen, atomen en chemische reacties, en maken hun eigen kneedgum om mee naar huis te nemen. De andere dag beleven ze een schokkende ervaring, met statische elektriciteit, stroomkringen, en andere stoere experimenten. Ook gaan ze als bioloog en ecoloog aan de slag met hun eigen ecosysteem. En tenslotte leren ze alles over de krachten die we gebruiken om te bewegen op aarde.

Crazy Programma
Ook met het CRAZY programma (22 t/m 25 augustus) hoeven wetenschappers in de dop zich geen dag te vervelen. Ze leren van alles over licht en geluid en maken een chemische zaklamp. De kinderen onderzoeken, testen en bouwen hun eigen machine en doen mee aan een race. Ze ontdekken hoe geheim agenten en detectives hun werk doen. Vervolgens sporen ze de verdachten op met vingerafdrukken en nog veel meer onderzoek. Ook leren ze over bruggen en structuren, en testen hun inzicht door een Romeinse brug in elkaar te zetten.

Elke dag staat er een ander thema centraal en valt er wat nieuws te beleven. De Vakantiedagen staan bol van educatieve, spannende en knettergekke experimenten. Plezier maken en lekker veel doen staan voorop, want je leert het meest wanneer je zelf iets ontdekt. Inschrijven kan voor één, twee, drie of vier dagen. Kies daarbij voor week 29 of 34. Je kan natuurlijk ook voor allebei de weken inschrijven. Inschrijven kan voor €50,- per dag of €175,- voor vier dagen via inschrijven.mad-science.nl

Workshop Stopmotion
Maak je liever een bijzonder filmpje? De workshop Stopmotion is op dinsdag 19 juli van 10.00 uur tot 12.00 uur in bibliotheek Uithoorn en op donderdag 21 juli dezelfde tijd in bibliotheek Aalsmeer. De kosten bedragen €12,50 en voor bibliotheekleden €10,-In de voorverkoop geldt een korting van 1 euro. Kaarten voor deze workshop kunt u bestellen in een van de Amstelland Bibliotheken of via www.debibliotheekamstelland.nl