Achtergelaten autowrakken worden weggesleept

Het is voor veel mensen een doorn in het oog. Een verlaten ‘autowrak’ in de straat, of op een parkeerplaats. De gemeente Amstelveen is druk bezig met de strijd tegen deze ‘wrakken’.

Vanmiddag werd op de parkeerplaats bij de Doorweg een donkerblauwe Citroën met Spaans kenteken weggesleept. Deze auto stond daar al langere tijd en één van de twee kentekenplaten was zelfs al verloren. Een gemeenteraadslid maakte hiervan melding bij Herbert Raat (wethouder handhaving), die daarop actie ondernam.

Diverse controles in politiesystemen, maakte niets duidelijk. Na een aantal onderzoeken en berichten richting de Spaanse eigenaar, werd er alsnog niks mee gedaan. Ter kennisgeving heeft er nog enige tijd een sticker op het achterraam gezeten, maar daarna werd deze auto dan toch echt weggesleept.

In Amstelveen staan op nog twee plekken auto’s met een sticker ter kennisgeving. Deze auto’s zullen ook, tenzij er bericht van de eigenaar komt, worden weggesleept. Als u ook een auto opmerkt die mogelijk is achtergelaten, kunt u contact opnemen met de gemeente Amstelveen.