Amstelveens talent op Jazz in het Dorp

Swingende saxen, gierende gitaren, dansende drums en zwoele zang: 4 september barst het dorp weer uit zijn voegen tijdens Jazz in het Dorp. Een dag waarop jong talent de kans krijgt om te schitteren, dé jazzartiesten van morgen vandaag al spelen. Ook laat Amstelveen zien wat zij in huis heeft op muzikaal gebied.

Amstelveen, daar zit muziek in: de local line-up
Ook dit jaar meldden veel lokale zangers, zangeressen, bands en gezelschappen zich aan. Jazz in het Dorp weer een mooie, vernieuwende echt Amstelveense line-up:

Sadie’s Choice, met in de gelederen drie docenten aan de afdeling ‘Pop & Jazz’ van de Muziek- & Dansschool Amstelveen, brengt de zwoele sfeer van gepassioneerde jazzy soul.

In het Museum Jan van der Togt brengt trio Mark Wanninkhof op (met Amstelvener Mark op piano) aanstekelijke jazz & latin.

De voor velen bekende oude dorpeling Beppe Quiroli en zijn Bluestone spelen ook dit jaar, op veler verzoek, weer een ruige, dampende bluesset.

Luca Gianquitto, van zijn eigen LG Guitar School in Amstelveen, presenteert 25 September zijn nieuwe CD in het Concertgebouw, maar trakteert Jazz in het Dorp 4 september alvast op zijn héérlijke Napolitaanse Jazz.

Met de pianotechnicus van Van Kerkwijk piano’s aan de Amsterdamseweg als helft van het duo speelt A Case of Us in het Museum van der Togt met prachtige Jazz Standards. En ze nemen ook Lyda’s Ladies mee van Amstelveense zangcoach Lyda van Tol.

Pitch & The Swiffers is de band van striptekenaar én Amstelvener Hein de Kort en speelt wat ze zelf “Surf Jazz” noemen. Heerlijke muziek, gebaseerd op oude én modernere surfmuziek.

Het CMO Orchestra is de kinderbigband van Concertino Muziek Onderwijs uit Amstelveen. Zij openen Jazz in het Dorp met een spetterend optreden op het podium voor Grand Café ’t Oude Dorp.

Op veler verzoek treden ook dit jaar Taek, Blank & Meer (red. officieel Taek, Blank & Frank, maar Frank is op vakantie) op. Rob Taekema is bekend van The Beach in Aalsmeer en voor een goede buur maakt de organisatie natuurlijk een plek vrij.

Het West Coast Jazz Tentet “Cool Dawn” presenteerde begin dit jaar haar nieuwe CD ‘Meet Monk’. In de jaren vijftig arrangeerde Andre Hodeir (1923-2011) een aantal stukken van de jazzpianist Thelonious Monk voor de Jazz Groupe de Paris, deze vormden de basis voor de indrukwekkende Meet Monk-tour van Cool Dawn.

En op een echt Amstelveens jazzfestival mag natuurlijk dé enige echte big band van Amstelveen niet ontbreken! De meer-dan-twintig-koppen-tellende Fellows Big Band geeft om 19 uur een heerlijke jazzy show.

Jazz in  het Dorp vindt plaats op zondag 4 september tussen 13:00 en 21:00 uur in het Oude Dorp.

Het volledige programma is te vinden op www.jazzinhetdorp.nl. De toegang tot Jazz in het Dorp is gratis!