Amstelveense golfster mag het opnemen tegen pro’s bij KLM Open

De Amstelveense Enneke Rieffe is de eerste ‘winnaar’ van deelname aan Beat The Pro in het KLM Open golftoernooi. Toernooidirecteur Daan Slooter verraste de amateurgolfster deze week met het nieuws.

De nietsvermoedende Rieffe (57) werd op haar werk door Daan Slooter van het KLM Open ‘overvallen’ met de mededeling dat zij was uitgeloot voor Beat The Pro. Rieffe, die vanaf handicap 12 speelt, had zich via de website klmopen.nl ingeschreven voor deze primeur.

Beat The Pro is een noviteit in het KLM Open, dat van 8 tot en met 11 september op golfbaan The Dutch in Spijk wordt gespeeld. Amateurs mogen tijdens het officiële toernooi proberen op één hole de gelouterde tourprofessionals te verslaan. Dat gebeurt op hole 14, een par-3 die ook nog eens is omgeturnd in een arena met rondom tribunes. Nooit eerder konden amateurs op deze manier deelnemen aan een officieel toernooi van de European Tour.

De enige voorwaarde voor amateurs om te kunnen meedoen is dat ze over een handicap van 24 of lager beschikken. Inschrijven kan door een inschrijfformulier op klmopen.nl in te vullen. Elke week worden enkele gelukkige deelnemers uitgeloot.

Wie na inschrijving niet wordt uitverkoren, kan ook tijdens het KLM Open proberen een plek in Beat The Pro te verdienen. In The Villlage staat een speciale slagkooi waar bezoekers op donderdag 8, vrijdag 9 en zaterdag 10 september zich kunnen proberen te kwalificeren voor Beat The Pro.