Amstelveense Olympiër Kelly Jonker gaat los tegen Zuid-Korea

Door al het nieuws rond Yuri van Gelder raken sommige prestaties nogal ondergesneeuwd. En dat is niet terecht. Zeker niet als een Amstelveense de show steelt in een hockeywedstrijd tegen Zuid-Korea. Onze, ja onze, Kelly Jonker scoorde maar liefst drie keer tegen de Aziatische tegenstander. Uiteindelijk wonnen de Nederlandse dames met 4-0.

Jonker laat op hockey.nl weten dat ze vooral trots is op de tweede goal: “De tweede was absoluut de mooiste van de drie. Het was zó’n mooie aanval van ons. Eerst een mooie scoop van Caia, daarna een onwijs goeie actie van Kitty, Laurien die ‘m in een keer doorpusht… Hij ging over alle schijven. Ik hoefde alleen maar het laatste tikje te geven. Ik hoop dat we dit soort momenten nog vaker tijdens het toernooi gaan beleven. Deze goal laat zien hoe goed wij kunnen hockeyen.”