Amstelvener aangehouden voor hennepplantage in Sneek

De politie heeft donderdagmiddag vijf mannen aangehouden die bezig waren met het inrichten van een hennepkwekerij in een leegstaande woning aan De Vang in Sneek.

Alerte buurtbewoners zagen verdachte personen bij de betreffende woning. Alle reden voor hen om de politie te waarschuwen. Toen agenten bij de woning arriveerden stond de achterdeur open. Op aanroepen kwam niemand tevoorschijn. Op de eerste etage was men druk bezig geweest om een hennepkwekerij in te richten.

Vervolgens vonden agenten een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Op zolder had zich een 66-jarige Amsterdammer verstopt. Beide mannen werden aangehouden. Na een grondige check van de woning vonden agenten ook nog een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ook hij werd aangehouden.

Volgens getuigen waren de mannen met twee auto’s gekomen. Voor de woning stond één van de auto’s. De andere werd rijdend aangetroffen op de Molenkrite. De bestuurder kreeg een stopteken. Vervolgens werd beide inzittenden, een 28-jarige Amsterdammer en een 35-jarige inwoner van Amstelveen, aangehouden.

Alle vijf de verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Foto: Politie