Amstelvener Martin Garrix verdient miljoentje minder

Goed, we gaan het in dit korte stukje over de verdiensten van de Amstelveense dj Martin Garrix hebben. Als u dat niet interesseert hoeft u dus niet verder te lezen. Voor wie het wel wilt weten: in de Top-10 van best betaalde dj’s staat Garrix op een negende plek met zestien miljoen euro.  Dit bedrag heeft hij bijeengeharkt in de periode van juli 2015 tot en met juni 2016. Tenminste, dat is wat het zakenblad Forbes schrijft. Wij nemen aan dat het een schatting is.

Volgens Forbes boert Garrix dus goed. Hoewel, vorig jaar stond hij nog op de achtste plek van best betaalde dj’s. Toen was hij nog de man van 17 miljoen. Niet dat Garrix daar wakker van zal liggen.

De best betaalde dj afgelopen jaar was Calvin Harris uit de Verenigde Staten. Hij zou volgens Forbes 63 miljoen hebben bijgeschreven op zijn bankrekening. Op gepast afstand volgt Nederlander Tiësto met 38 miljoen.

Forbes baseerde het lijstje onder meer op inkomsten uit liveshows, merchandise, sponsordeals en verkochte muziek.

Foto: Jasper K, via Wiki Commons.