Bezoek BSO KinderRijk aan Hewlett Packard

Onze gemeente vindt het belangrijk dat kinderen op speelse wijze kennis maken met bedrijven uit de stad. Dit is zinvol voor de toekomst als ze voor een profiel-, studie- of baankeuze staan. Daarom bezocht wethouder Maaike Veeningen samen met kinderen van BSO KinderRijk op donderdagochtend 18 augustus de twee internationale IT bedrijven Hewlett Packard Inc. & Enterprise.

Wat zijn de nieuwste spelletjescomputers en wat kun je met 3D-printing? Naast verschillende presentaties en quizvragen over de ontstaansgeschiedenis van Hewlett Packard, kregen de kinderen te zien hoe deze nieuwste technieken eruit zien en hoe het werkt. Ze hebben zelf een server mogen plaatsen in het grote datacenter en hebben als één van de eersten de dunste computer ter wereld mogen vasthouden. Zelfs het jasje van de directeur Rob Idink van HP Inc mocht even worden aangetrokken!

“Het is mooi om te zien hoe aandachtig de kinderen luisteren en welke kennis van de techniek ze al hebben op jonge leeftijd,” aldus Maaike Veeningen, wethouderOnderwijs. “Het enthousiasme van de medewerkers van HP Inc. en HPE straalt er vanaf bij het rondleiden van de kinderen. Ze vertellen met plezier over hun werk en de mogelijkheden binnen de organisatie. Dit heeft de kinderen geprikkeld. Het heeft ze een beeld gegeven van wat er wordt gemaakt en gedaan binnen een IT bedrijf.”