Campagne Ouder worden in Amstelveen

In samenwerking met haar Seniorenraad is de gemeente Amstelveen druk bezig met het opstellen van een handzaam overzicht van Amstelveense voorzieningen. Met de campagne ‘Ouder worden in Amstelveen’, proberen zij Amstelveense senioren en mensen in hun omgeving bewust te maken van de mogelijkheden binnen de gemeentegrenzen. De campagne start 29 augustus.

De speciale website biedt bijvoorbeeld informatie over wonen voor senioren, hulp bij klusjes in huis, maar ook tips over activiteiten, cursussen, sport en ontspanning. Door de voorzieningen te clusteren op één plek wordt het voor ouderen meer overzichtelijk, zodat men kan kijken wat bij hem of haar past.

Wethouder Zorg Herbert Raat (VVD): ‘We zijn trots op onze ouderen in Amstelveen. Iedereen is verschillend. De één staat bij wijze van spreken nog dagelijks op de tennisbaan en de ander heeft wat meer hulp nodig. In de gemeenteraad is ook aandacht gevraagd over dit onderwerp door verschillende partijen. We hopen dat door deze campagne nog meer ouderen gebruik gaan maken van de voorzieningen.’

Voorzitter van de Seniorenraad Pim Golta meent dat er in Amstelveen genoeg te doen is, maar dat ouderen dit vaak niet weten. ‘We hebben daarom met de wethouder gesproken over het beter bereiken van oudere inwoners. Deze campagne is een proef. We kijken hoe deze werkt en passen de middelen in de toekomst aan, indien nodig.’

De Seniorenraad bestaat uit de heer W.F. Golta, de heer R.M. Hooyberg, de heer J. Jannink, de heer B.G. Dinkla, mevrouw B.G. Broeze, mevrouw H.J. Kuiper, de heer J. Schout, mevrouw M. Ronner, mevrouw D.A.M. Schilperoord, de heer W.G. Hildebrandt en de heer T.C.M. van Emmerik.

De voorzieningen zijn vanaf 29 augustus te vinden op www.amstelveen.nl/ouderen. Ook is er aandacht voor in de lokale media en op de social media kanalen van de gemeente.