College verkent kansen herontwikkeling in Amstelveen 

Het college van B en W ging gisteren op tour door de stad. Zij liet zich tijdens deze tour voorlichten over de ontwikkelkansen van leegstaande kantoren tot woningen, recent opgeleverde nieuwbouwprojecten en andere kansrijke locaties voor herontwikkeling.

Het college bezocht o.a. de wijk Greenstart die duurzaam gebouwd is op de locatie van het oude Amstelveen College. In dit gebied heeft het College onlangs groen licht gegeven voor een initiatief van ruim 100 huurappartementen op de plek van een niet-kansrijk kantoor. Ook mogelijke ontwikkellocaties aan de Bovenkerkerweg, het Augustinuspark, het Stadshart en de Landtong werden bekeken.

De gemeente heeft de regie op de herontwikkeling van de Landtong omdat het de grond in eigendom heeft. Ze onderzoekt de mogelijkheid van nieuwbouw van de huidige schoolgebouwen en wil ruimte maken voor nieuwe koopwoningen. Het college streeft naar gemengde wijken voor de sociale en economische balans. Groenelaan kent nu een relatief groot aantal huurwoningen.