Dichtbij is weer Amstelveens Nieuwsblad

Een oude bekende krantentitel is weer terug in Amstelveen. Na enkele jaren Dichtbij te hebben geheten, valt deze week weer het ouderwetse Amstelveens Nieuwsblad op de mat (indien bezorgd). Dichtbij was een samenwerking met de afdeling hyperlokale websites van TMG (De Telegraaf). Het Amstelveens Nieuwsblad en het Amstelveens Weekblad werden daarom samengevoegd om onder de nieuwe naam Dichtbij te gaan opereren. Het verwachte succes bleef echter uit, mede door de vele reorganisaties die bij de lokale bladentak van De Telegraaf werden doorgevoerd. Waar tien jaar geleden nog vier man de redactie van het Amstelveens Nieuwsblad bestierden, zit nu nog maar één redacteur.

De redactie van het Amstelveens Nieuwsblad meldt dat vele lezers en adverteerders de naam Amstelveens Nieuwsblad weer graag terugzien. Ondertussen werken er wel andere mensen bij de uitgave. In de tijd van Dichtbij besloten twee werknemers de krant te verlaten en een eigen blad op te zetten. Journalist André Gerritsen en commerciële man  Kieran Baker maken nu het maandelijkse magazine Amstelveenz.