Grachtenfestival meert weer aan in Ouderkerk aan de Amstel

Het Amsterdamse Grachtenfestival organiseert voor het tweede jaar een programma bij Podium Amstelzijde in Ouderkerk aan de Amstel. Op zaterdag 20 augustus presenteert het festival zich met gratis toegankelijke concerten op de rivier die Amsterdam en de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel met elkaar verbindt.

De heren van Pelgrim Brass staan om 16:00 uur op het programma op Podium Amstelzijde tijdens het Grachtenfestival. Vroeg in de middag ontvouwt zich het programma dat tot laat in de middag duurt, met twee Junior Grachtenfestival-concerten om 12:00 en 14:00 uur. Ook zijn de heren van de blaasensembles Pelgrim Brass om 16:00 uur en Brassta La Vista om 18:00 uur te zien op Podium Amstelzijde.

Junior Grachtenfestival: Amstelgoud
De musici van Opera Dolleboelja presenteren een toegankelijke maar vooral knettergekke opera, speciaal bewerkt voor kinderen gebaseerd op de beroemde opera van Richard Wagner.
Amstel Griet bewaakt een groot geheim. Op de bodem van de Amstel liggen namelijk grote gouden schatten. Na 400 jaar is de legende van het goud op de bodem bijna vergeten, maar Amstel Griet verklapt het geheim aan Albert. Met vervelende gevolgen, want Albert heeft grote plannen met het Amstel Goud dat een magische kracht kan geven aan de bezitter…

Pelgrim Brass
‘Tussen wal(tz) en schip’ is een programma waar de brug wordt gemaakt tussen de late romantiek en de geboorte van een van de grondleggers van de jazz en blues: Miles Davis. Het programma zit vol bekende werken, maar ook stukken die men wellicht alleen kent van een film, reclame of televisieserie. Na afloop gaat de bezoeker naar huis met de kennis van de originele titels, alleen nu in arrangementen van koperkwintet Pelgrim Brass.

Brassta La Vista
Brassta La Vista is een frisse jonge formatie die garant staat voor opzwepende en swingende optredens. Deze 8-koppige brassband bestaat vooral uit oud leden van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. Speciaal voor het Grachtenfestival stelt de band een programma samen met eigen werk, arrangementen en traditionals, funk en vooral jazz.

Het Grachtenfestival
Het Grachtenfestival is al 19 jaar het zomerfestival voor liefhebbers van klassieke muziek en jazz. Het biedt een podium aan jonge topmusici van over de hele wereld. Tijdens het grootste klassiekemuziekfestival van Nederland trakteren zij jong en oud op unieke concerten. In 2016 vindt het Grachtenfestival plaats van 12 tot en met 21 augustus en telt het festival meer dan 250 concerten op 90 locaties in Amsterdam, Muiden, Ouderkerk aan de Amstel en IJmuiden.