Amstelveense hockeydames naar finale OS

We zijn door! De Amstelveense hockeydames Van Male en Jonker staan samen met hun teamgenoten in de finale! De wedstrijd tegen Duitsland vandaag verliep ontzettend spannend. Duitsland overheerste een deel van de wedstrijd door met 1-0 voor te staan, maar Nederland kwam terug toen Maartje Paumen de gelijkmaker scoorde.

Het team was helaas niet in staat om de gelijkspel van het scorebord te halen, dus resulteerde de wedstrijd in shoot-outs.

De shoot-outs leken op een drama uit te lopen, Nederland stond zelfs even 2-0 achter. Daarna konden ze rekenen op keepster Sombroek, die koelbloedig de bal uit het doel wist te houden.

In de tweede sessie shoot-outs, was het Sombroek die een Duitse bal uit het doel wist te houden, waarna het aan Ellen Hoog was om te scoren. Zo geschiedde ook, en wist Nederland zich te plaatsen voor een plek in de Olympische finale. Hier zullen ze tegen Groot-Brittannië of Nieuw Zeeland moeten spelen.

Foto: Screenshot NOS.nl