Is het nou een stoffelijk overschot, of toch een teddybeer?

Hulpdiensten zijn gisteravond massaal uitgerukt naar de Aalsmeerderdijk in Rijsenhout. Aldaar zou een persoon in het water drijven bij het pondje naar Aalsmeer. Omdat de toestand van het slachtoffer onbekend was rukte de brandweer met onder andere een duikteam en een boot uit. Daarnaast werd er ook een politiehelikopter naar de onheilsplek gedirigeerd. De warmtebeeldcamera van de politieheli kon namelijk ondersteunen in de zoekactie.

Toen de hulpdiensten een onderzoek instelden, werd er alleen een grote drijvende teddybeer gevonden. Het ‘beest’ van een meter lang dreef in het kanaal aldaar en werd, zo bleek na onderzoek, aangezien als een stoffelijk overschot. Na een actie van drie kwartier konden de hulpdiensten weer terugkeren.

Foto’s: Inter Visual Studio