De Kazerie onderscheiden als ‘Gecertificeerde Foodspecialiteitenwinkel’

De Kazerie van Rick en Heleen Brantenaar aan de van der Hooplaan mag zich sinds kort ‘Gecertificeerde Foodspecialiteitenwinkel’ noemen. De trotse eigenaars hebben bewezen dat zij aan meer dan 100 kwaliteitseisen voldoen die gesteld worden door de Stichting Kaas-en Delicatessenwinkels Nederland.

De Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland (KDWN) is een initiatief van het Vakcentrum Kaas & Delicatessen, de brancheorganisatie voor zelfstandige detaillisten in de sectoren food en fast moving consumer goods. Met het opstellen van een transparante self-audit checklist stelt KDWN ondernemers in staat om de kwaliteit van de bedrijfsvoering te verbeteren. Op het moment dat de ondernemer aan de gestelde eisen voldoet, kan hij zich aanmelden om in aanmerking te komen voor het certificaat. De door de ondernemer ingevulde lijst wordt door een onafhankelijke controleur in de winkel geïnspecteerd. Pas na goedkeuring door de controleur wordt overgegaan tot certificering. Nederland telt ongeveer 900 foodspeciaalzaken (kaas-, noten-, en delicatessenwinkels), die zich met hun assortiment en kwaliteit richten op de consument die bewust inkoopt.

‘Met de breedte en de diepte van het assortiment, deskundig en betrokken personeel, productkwaliteit en goede kennis onderscheiden wij ons als foodspeciaalzaak van andere aanbieders. Dit betekent wel dat wij ons moeten blijven scholen en verbeteren om de consument op de juiste manier te blijven helpen bij de aankoop’, menen Rick en Heleen. Met het certificaat bewijst de ondernemer te voldoen aan de eisen die een consument mag stellen aan een foodspecialiteitenwinkel op het gebied van hygiëne, inrichting, wettelijke normen, productkennis, assortiment, klantvriendelijkheid en uitstraling. ‘Met dit certificaat tonen we aan alle vakmanschap in huis te hebben en dat wij samen met de medewerkers ons continu inspannen om klanten op de juiste manier te inspireren en adviseren. We zijn trots en plakken de sticker met het kroontje nu direct op de winkeldeur!’