‘Keurig’ Amstelveen twaalfde in hufterranglijst RTL Nieuws

Maar wij zijn toch een nette gemeente? Dat blijkt in ieder geval niet uit een onderzoek van RTL. De zender zette een aantal hufterboetes zoals wildplassen, openbare dronkenschap en hondenpoep op een rij en maakte daarna een ranglijst over 2015. Wat blijkt? Van de 390 gemeenten staat het keurige Amstelveen op een schrikwekkende twaalfde plaats.

De hoge plek op deze twijfelachtige ranglijst hebben we bijvoorbeeld te danken aan het aantal mensen dat zonder vergunning parkeert op een gehandicaptenparkeerplaats. Daarvoor werden in 2015 maar liefst 163 boetes uitgeschreven.  Ook de niet gespecificeerde hufterboetes in het verkeer zorgen dat Amstelveen de dubieuze hoge plaats op de ranglijst bezet.

Voor meer informatie kunt u terecht bij RTL Nieuws.

Foto: KaWijKo Media