Lezing Dementie en aromatherapie in Alzheimer Café Amstelveen

Alzheimer Café Amstelveen heeft donderdag 25 augustus een bijzondere lezing op het programma staan. Gastspreker Rietje Eggers, docente verpleeg- en omgangskunde èn ervarings­deskundige, zal vertellen over de positieve invloeden van aromatherapie op mensen met dementie.

Aromatherapie maakt gebruik van de invloed van geuren op de hersenen en op het gedrag. Je kunt met behulp van zuivere geuren iemand zintuiglijk prikkelen en de geest stimuleren. Bij mensen met dementie kan aromatherapie een krachtig middel zijn tegen onrust. Maar ook kun je met geuren een vorm van contact maken als woorden niet (meer) toereikend zijn. Rietje Eggers legt uit wat aromatherapie kan betekenen voor mensen met dementie maar ook voor hun mantelzorgers. Zij zal van de meest gebruikte aroma’s uitleggen wat de werking is en een demonstratie geven van een handmassage.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van de Alzheimer Cafés  Regio Amstelland en Meerlanden, e-mail: inlichtingenac@gmail.com

Locatie: Woonzorgcentrum De Luwte van Zonnehuisgroep Amstelland
Wimbledonpark 361, 1185 XJ Amstelveen
Aanvang 19.30 uur, einde 21.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, jong en oud, familie, mantelzorgers, hulpverleners en overige belangstellenden. U hoeft zich niet van te voren aan te melden, u kunt gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.