Lezing en proeverij De Amsteltuin in de bieb

Binnen de grenzen van Amstelveen ligt wijngaard De Amsteltuin, één van de vijf beste wijngaarden in Nederland. Tieke Roosen en Jan Schake brachten hun droom tot leven en startten in 2006 deze wijngaard die tevens dienst doet als dagbesteding voor een aantal mensen met een (tijdelijke) beperking.
Tijdens hun lezing en kleine proeverij op zaterdag 27 augustus in bibliotheek Amstelveen Stadsplein maakt u kennis met hun prijswinnende wijnen en nemen Tieke en Jan u mee in de wereld van de Amsteltuin.

Niet in de laatste plaats willen zij met het opzetten van de wijngaard plezier bieden aan veel mensen die anders alleen op vakantie de sfeer kunnen opsnuiven van een wijngaard. Bezoekers kunnen met eigen ogen zien hoe wijnbouw plaatsvindt en de productie van wijn tot stand komt. De wijngaard is onderdeel van een recreatiegebied aan Langs de Akker in Amstelveen. Een veelzijdige plek waar de kunst van het “grote genieten” centraal staat en waar ook plaats is voor feesten, vergaderen, romantiek en dagbesteding voor senioren.

De lezing (inclusief kleine proeverij) is op zaterdag 27 augustus in bibliotheek Amstelveen Stadsplein van 15.30 uur tot 16.30 uur. Deelname €5,- en voor bibliotheekpashouders €2,50. Kaarten zijn te verkrijgen in een van de Amstelland Bibliotheken of via www.debibliotheekamstelland.nl