Nederlands Kampioenschap Kanosprint op Bosbaan

Het Nederlands Kampioenschap Kanosprint vindt op zaterdag 3 en zondag 4 september plaats op de Bosbaan in Amsterdam. Dit jaar beleeft het sportieve evenement haar 83ste editie. De beste kanoërs van Nederland strijden tegen elkaar om de titel Nederlands Kampioen.

Dit jaar doen er in totaal 180 sporters mee van 15 verschillende verenigingen. Zo laten onder andere Jennely Bos, Geert Wijnen en Max ten Oever hun sportieve kunsten zien. Deze jonge talenten zijn bezig met de voorbereiding voor de Olympic Hopes Regatta, die eind september plaats vindt in Hongarije.
Het NK begint zaterdag om 8:30 uur en eindigt rond 18:00 uur. Zondag begint het spektakel weer vroeg in de ochtend, om 8:00 uur zijn de eerste sporters te zien op de Bosbaan. De finales zijn het spannendst om te bekijken en vinden plaats op zaterdag vanaf 16:30 uur. Zondag bestaat de hele dag grotendeels uit finales. Om 17:00 uur wordt het weekend afgesloten met een laatste prijsuitreiking.

Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen en de sporters aan te moedigen. Toegang is gratis en voor de toeschouwers en fans is er het hele weekend catering aanwezig. Het evenement vindt plaats op de Bosbaan in Amsterdam. Voor meer informatie en een routebeschrijving: www.kanosprint.nl