Negatief zwemadvies Westeinderplas en Nieuwe Meer

De Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord heeft een negatief zwemadvies ingesteld voor de locaties Westeinderplas Vrouwentroost te Aalsmeer en Nieuwe Meer Westzijde, Oeverlanden te Amsterdam.

In het water van bovenstaande locaties is een blauwalgoverschrijding geconstateerd. De Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord (RUD NHN) heeft daarom, mede op advies van het Hoogheemraadschap Rijnland, besloten een negatief zwemadvies in te stellen. Op de locaties zijn borden geplaatst.

Bij een negatief zwemadvies is zwemmen op die plek slecht voor de gezondheid. Zwemmen wordt iedereen afgeraden

Let op het bord

De RUD NHN adviseert om bij elk bezoek goed te letten op de blauwe borden die bij alle officiële zwemlocaties in Noord-Holland staan. Op de borden staat naast algemene informatie over de locatie ook vermeld of op dat moment een waarschuwing, negatief zwemadvies of zwemverbod geldt.

Actuele informatie

De RUD NHN geeft dagelijks actuele informatie over de kwaliteit en veiligheid van zwemlocaties in Noord-Holland op www.zwemwater.nl en via de zwemwatertelefoon (088-1021300). De RUD NHN geeft actuele informatie over negatieve zwemadviezen en zwemverboden ook door via twitter: @ZwemwaterRUDNHN Via www.zwemwater.nl en in de appstore kan ook een app gedownload worden.

Foto: Ricardo Neeskens