Nieuwe locatie en nieuw trainingsprogramma voor AM match

Op de nieuwe locatie van AM match aan de Voerman in Amstelveen startte wethouder Maaike Veeningen op woensdag 24 augustus samen met de eerste groep deelnemers met een nieuw trainingsprogramma. Dit programma is bedoeld om mensen die moeilijk aan het werk komen in een periode van maximaal zes weken duurzaam aan de slag te helpen.

Doel van het programma is werk vinden én behouden dat past bij de mogelijkheden van elke individuele deelnemer. De deelnemers krijgen hierbij zelf een zeer actieve rol. Gedurende zes weken zijn ze vier dagen per week druk bezig met werk vinden, solliciteren op echte banen en lopen stage bij reguliere werkgevers. Daarbij worden de deelnemers ondersteund door een team van professionals. Een trainer, een acquisiteur, een arbeidsbemiddelaar en een jobcoach ondersteunen hen met één doel: deelnemers duurzaam aan het werk helpen.

Wethouder Werk en Inkomen Maaike Veeningen: ‘Ontzettend goed om te zien met hoeveel enthousiasme de deelnemers met het trainingsprogramma aan de slag gingen. In nauwe samenwerking met de werkgevers hopen we de deelnemers zo snel mogelijk aan een passende functie te helpen.’

Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor het uitvoeren van de Participatiewet. De gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn werken hierin samen en hebben AM match opgericht. AM match gaat als ‘bedrijf onder de bedrijven’ ondernemers ondersteunen bij de integratie van mensen die moeilijk aan het werk komen in hun bedrijf. Het gaat om mensen uit de bijstand en de Wajong en mensen die voorheen bij een sociale werkplaats terecht zouden komen.