Officiële opening rotonde Groen van Prinstererlaan-van Heuven Goedhartlaan

In het bijzijn van tientallen omwonenden en genodigden is vrijdag 26 augustus de nieuwe rotonde aan de Mr. G. Groen van Prinstererlaan-van Heuven Goedhartlaan geopend door wethouder Ruimtelijke Ordening Peter Bot.

De ombouw is bewust gepland in de schoolvakantie om zo min mogelijk overlast te veroorzaken voor schoolgaand verkeer, autoverkeer en bussen. De wethouder: ‘Mijn complimenten voor het hele team dat zo hard heeft gewerkt om de planning te halen. Heel fijn dat de rotonde open kan voor de eerste schooldag. Door de aanleg van de rotonde zal de doorstroming voor het verkeer hier aanzienlijk verbeteren. Daarnaast is de rotonde ook goed voor de verkeersveiligheid. Maar veel hangt natuurlijk af van het gedrag van de weggebruikers. Voorrang moet je niet nemen, die moet je krijgen.’

Daarnaast bedankte de wethouder een aantal aanwezigen voor hun bijdrage bij de totstandkoming van de rotonde. Zoals medewerkers van aannemer KWS Infra, werkvoorbereiders Civilink en de afdelingen Ingenieursbureau, Verkeer en Wijkbeheer van de gemeente Amstelveen. Hij had ook lovende woorden voor de samenwerking met Connexxion. Bijzondere dank ging uit naar Stadsregio Amsterdam, die voor een groot deel van de financiering heeft gezorgd.