Overval op woonwagen Galjoen in Opsporing Verzocht

De politie is op zoek naar getuigen en meer informatie rond een gewapende overval op een ouder echtpaar. Maandagochtend 25 april werden zij door twee mannen overvallen bij hun woning aan het Galjoen in Amstelveen. Het programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag 23 augustus uitgebreid aandacht aan de zaak.

De bewoner van 72 jaar vertrekt die ochtend rond 05.15 uur naar zijn autosloperij als hij in zijn voortuin wordt overmeesterd. De daders mishandelen hem en later in het huis ook zijn 69-jarige vrouw. Na ruim een uur vertrekken de daders weer, onder meer met een doos vol muntgeld.

Van de overval zijn bewakingsbeelden beschikbaar, die in de uitzending van Opsporing Verzocht worden vertoond. Het onderzoeksteam roept getuigen op contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Opsporing Verzocht begint dinsdagavond 23 augustus om 20.30 uur op NPO 1 en wordt woensdag 24 augustus om 12.25 uur herhaald op NPO 2.