Politie uit Amsterdam centrum brengt oudere Amstelvener weer thuis

De politie van basisteam Burgwallen in Amsterdam kregen gisteravond een melding dat er een oudere man een beetje de weg kwijt zou zijn op de Nieuwendijk in Amsterdam Centrum.

De agenten gingen op onderzoek uit, en kwamen een 79-jarige man tegen, die wankelend over straat liep. Toen de agenten hem aanspraken, gaf hij aan geen hulp nodig te hebben. ‘De man had overduidelijk iets teveel gedronken en wij hadden sterk het vermoeden dat de beste man ook licht dementerend was. Hij kon amper lopen en had bijna geen geld meer bij zich.’ zo zeggen de agenten op Facebook.

Toen de agenten onderzoek deden bleek de man in Amstelveen te wonen, maar had geen familie die hem op zou kunnen halen. Daarop hebben de agenten voor de zekerheid besloten hem thuis te brengen. Toen de man thuis kwam vroeg hij de agenten of het ritje nog wat had gekost. Uiteraard hoefde de man niet de betalen. ‘Dit is ook ons werk’, meldde de agenten.

“Taxicentrale Burgwallen”, schreven de agenten nog gekscherend bij het bericht op Facebook.

Foto: Politie Amsterdam Centrum-Burgwallen