Raat zet vraagtekens bij meerdaagse technofestivals Bos

Wethouder Herbert Raat vraagt zich op zijn blog hardop af of er nog wel plek is voor meerdaagse technofestivals in het Amsterdamse Bos. Afgelopen weekeinde werd het driedaagse festival Dekmantel gehouden en de bassen waren op vele plekken luid en duidelijk te horen.

” Veel mensen vroegen me waarom de gemeente niet handhaaft tegen Dekmantel. De reden is dat de toegestane geluidsnormen niet zijn overschreden door de organisatie. Desondanks zijn veel Amstelveners uit hun tuin gebonkt. Dit komt vooral door de soort muziek en de windrichting,” verklaart Raat in eerste instantie.

De wethouder vindt het prima dat er festivals zijn in het Bos en enige overlast is onvermijdelijk. Toch zet hij zijn vraagtekens bij meerdaagse festivals met harde muziek.

Raat: “Kan er dan niets meer? Absoluut niet. Het gaat mij om meerdaagse techno-festivals. Een avondje overlast is daar aan toe, maar niet een heel weekend. Daar passen naar mijn smaak andersoortige festivals, zoals de Parade. Hoogste tijd voor een discussie met de collega’s en de gemeenteraad.”

Foto: Youtube