Rechter verbiedt stakingen grondpersoneel KLM

De kantonrechter heeft vandaag een uitspraak gedaan over de stakingen van het grondpersoneel. Het grondpersoneel mag pas vanaf 4 september weer gaan staken, aldus de rechter.

KLM laat weten in een reactie blij te zijn met de uitspraak. ‘KLM is tevreden, voelt zich gesteund met deze uitspraak en blijft bij het standpunt dat er een goed voorstel op tafel ligt dat de route omhoog is voor het bedrijf.’ Aldus een persbericht.

De FNV liet eerder al voor de uitspraak weten dat de actiebereidheid groot is. ‘Wat de definitieve uitspraak ook gaat worden. De problemen voor de KLM’ers zullen daarmee niet van de baan zijn. We gaan met onze leden in gesprek om te kijken hoe we creatief verder gaan. Eén ding is zeker, we blijven hoe dan ook strijden voor een goede en veilige werkomgeving voor de KLM-medewerkers met de daarbij behorende arbeidsvoorwaarden.’ aldus Zakaria Boufangacha van FNV Luchtvaart.

Foto: Archief KaWijKo Media