Ruim 100 huurappartementen op hoek Startbaan/ Van der Hooplaan

Op de locatie van het al enige tijd leegstaande kleurrijke kantoorpand op de hoek Startbaan/Van der Hooplaan verrijzen ruim 100 appartementen met huurprijzen vanaf circa 800 euro per maand. Eigenaar Altera Vastgoed wil het pand aan de Van der Hooplaan 241 slopen en een woontoren met gevarieerde bouwhoogten realiseren. Randvoorwaarden voor deze ontwikkeling staan in de concept-startnotitie waarop belanghebbenden tot 8 september kunnen reageren.

De gemeente Amstelveen wil niet-kansrijke kantoren aan de markt onttrekken en woningbouw mogelijk te maken. In de strook tussen de Beneluxbaan en de Startbaan zijn onlangs  ruim 50 eengezinswoningen opgeleverd in het project Greenstart. Op de plek van het KVGO komen nog eens 18 eengezinswoningen.

Eigenaar Altera heeft ontwikkelaar De Nijs opdracht gegeven om de nieuwe woontoren te bouwen. De Nijs heeft inmiddels een zonnestudie laten maken en uit de berekeningen blijkt dat er geen schaduw valt op de zonneweide van De Meerkamp en omliggende woningen. Daarnaast voorziet de bouwer in nieuwe parkeervoorzieningen op eigen terrein.

De Nijs en gemeente organiseren gezamenlijk een informele inloopavond voor belangstellenden op woensdag 31 augustus van 18 tot 20 uur in het raadhuis.

Voor meer informatie zie www.amstelveen.nl/bouwprojecten