Ruud Gullit signeert bij boekhandel Venstra

Eind augustus verschijnt het nieuwe boek Kijken naar voetbal van voetballegende Ruud Gullit. Een boek vol analyses, observaties en anekdotes over systemen, tactiek en winnen. Ter ere van het verschijnen van zijn boek, komt Ruud Gullit signeren bij boekhandel Libris Venstra, 4 september tussen 16:00-17:00.

Ruud Gullit is een van Nederlands beste voetballers ooit. Als speler bij o.a. Feyenoord, PSV en AC Milan werd hij diverse malen landskampioen en won hij de Europa Cup I. In 1988 was hij aanvoerder van het Nederlands elftal dat Europees kampioen werd. Tegenwoordig ziet hij als analist honderden wedstrijden per jaar.
In zijn boek, dat hij schreef samen met Valentijn Driessen (chef voetbal bij De Telegraaf) vertelt hij voor het eerst op welke manier hij een wedstrijd “leest”, hoe hij binnen vijf minuten kan zien of een vleugelaanvaller zijn man voorbij zal komen, wat de zwakke plek is van elk team en waarom balbezit niet altijd tot doelpunten leidt.

Gullit legt uit waar hij op let als hij een wedstrijd kijkt. Hij gaat in op welke systemen er zijn en hoe teams zich op hun tegenstander voorbereiden. Daarnaast is er aandacht voor psychologie en de cultuurverschillen tussen verschillende Europese landen.
In Kijken naar voetbal beschrijft hij hoe zijn tactisch inzicht als speler groeide met iedere stap die hij in zijn imposante carrière maakte. In elk team werd hij op een andere positie gezet (van laatste man tot rechtshalf, tot spits), waardoor hij zich steeds aan nieuwe situaties moest aanpassen.