Schaatser Sven Kramer wordt binnenkort Amstelvener

Sinds de start van de Olympische Spelen in Rio melden wij al dat Kelly Jonker en Kitty van Male bij een gouden medaille de succesvolste Amstelveners ooit worden. Die roem kan echter van korte duur zijn. Op termijn zal de vriend van teamgenoot Naomi van As die eer krijgen. Schaatskampioen Sven Kramer heeft namelijk een huis gekocht aan de Amsteldijk-Noord. De schaatser woont er nog niet. Naar verluidt zal dat nog een jaar gaan duren.

Kramer won in zijn Olympische carrière drie gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles. Mocht hij samen met Van As aan de Amsteldijk-Noord gaan wonen, staat het huis garant voor minimaal vijf gouden medailles.

De Amsteldijk wordt steeds populairder bij bekende Nederlanders. Zo woont Humberto Tan er ook en zetelt Patty Brard aan de zuidzijde. De rust in combinatie met de nabijheid van Amsterdam is de grote aantrekkingskracht. Dit schijnt ook doorslaggevend geweest te zijn bij Sven Kramer. Hij wilde het liefst landelijk wonen terwijl Van As van de stad houdt. Met de woning aan de Amsteldijk lijkt er een compromis te zijn gemaakt.