Vluchtelingenopvang zwaait voorlopig laatste bewoners uit

De vluchtelingenopvang Kronenburg staat in de loop van deze week leeg. Vorige week lieten burgemeester Van ’t Veld en wethouder Brandes nog weten geen signalen te hebben ontvangen dat de opvang voortijdig zou worden gesloten. De huidige omvang aan noodopvangcapaciteit in Nederland is op dit moment echter niet meer nodig. Vooruitlopend op definitieve besluitvorming over noodopvanglocaties is nu door het COA besloten om een aantal noodopvanglocaties al ‘bewonersleeg’ te maken. Amstelveen is één van deze locaties.

“Onze locatie zal beschikbaar blijven voor het geval zich weer een plotselinge piek mocht voordoen in het aantal aanmeldingen van vluchtelingen. Deze functie zal tot minimaal april 2017 blijven. Op dat moment eindigt de bestuursovereenkomst tussen COA en de gemeente Amstelveen. Tot die tijd blijft in het gebouw aan de Laan Kronenburg een huismeester aanwezig,” aldus wethouder Brandes aan de raad.