Winnaars Amateurkunst tentoonstelling 2016 bekend

Kunstuitleen Amstelveen organiseerde dit jaar de 20e Amateurkunstexpositie. 105 Kunstenaars namen deel aan de expositie die van 26 juni tot 16 juli duurde. Er waren vier prijzen te winnen.
De 1ste publieksprijs in categorie 2D ging naar Rob Thole met het werk ‘Fietsers’ (ets). De 1ste publieksprijs in de categorie 3D werd uitgereikt aan Frank Hoekzema met het werk ‘Zo moe’ (keramiek). Zij kregen een waardebon t.w.v. € 250,- te besteden aan kunstenaarsbenodigdheden.

Ook jaar was er een jury-aanmoedigingsprijs. Juryleden Paul Dikker (schilder) en Stephanie Rhode, (beeldhouwer) kenden de aanmoedigingsprijs voor de categorie 2D toe aan Titus Tielens met het werk ‘Dorpje bij tempel Bonso Zuid Korea (acryl). De aanmoedigingsprijs voor 3D werd uitgereikt aan Katja Roschar met het werk ‘Zeevlucht’ (keramiek). Zij kregen een gratis cursus naar keuze aangeboden bij een SAKB Ateliers.

Heleen van Ketwich Verschuur, directeur van Museum Jan van der Togt reikte de prijzen uit. De winnaars exposeren in Museum Jan van der Togt van 3 t/m 28 augustus. Met ruim 800 bezoekers tijdens de gehele expositie kan Kunstuitleen Amstelveen de 20e Amateurkunst expositie succesvol afsluiten.