Worden Jonker & Van Male beste Amstelveense Olympiërs?

De Olympische spelen gaan weer beginnen en vanzelfsprekend gaat er ook weer een aantal Amstelveners voor goud. Nicky van Leuveren (atletiek), Tim Veldt (baanwielrennen), Kitty van Male & Kelly Jonker (hockey), Jort van Gennep & Tim Heijbrock (roeien, lichte mannen vier zonder) en Kira Toussaint (zwemmen, 100 meter rugslag) zijn of in Amstelveen geboren of wonen er nu en zullen vanaf morgen gaan strijden voor Olympische eer.

De hockeysters Van Male en Jonker doen  in Rio weer een serieuze gooi naar goud. Mocht dit daadwerkelijk lukken dan kunnen beide dames zich beste Amstelveense Olympiër ooit noemen. Geen enkele Amstelvener heeft namelijk twee gouden medailles gewonnen.

De ranglijst tot nu toe:

1. Lisanne Roever (hockey) 1x goud, 1x zilver
2. Jolanda de Rover (zwemmen) 1x goud, 1x brons
3. Kelly Jonker & Kitty van Male (hockey) 1x goud
5. Marlies Smulders (roeien) 1x zilver, 1x brons
6. Piet Ikelaar (wielrennen) 2x brons

Onze speciale aandacht gaat deze Spelen natuurlijk ook uit naar de Knoxville wonende Kira Toussaint, zij is de dochter van Jolanda de Rover.

Foto: Kelly Jonker (Flickr, fourthandfifteen)