Workshops bloemen illustreren op de Zomerbloemenpluktuin

Bloemen illustreren op de Zomerbloemenpluktuin. Dat kan op zaterdag 13 augustus onder leiding van Maartje van den Noort en op zaterdag 27 augustus met Marloes de Vries.

Zowel Maartje als Marloes zijn zeer ervaren illustratoren en bekend van onder andere de Flow. Marloes won diverse prijzen, illustreerde verschillende (kinder)boeken en exposeerde in binnen en buitenland. Marloes haar stijl is figuratief, ze tekent haar versie van de werkelijkheid. Maartje staat bekend om haar verfijnde tekeningen van de natuur en realistische stijl. Ze illustreerde het pocket insectenboek en het pocket herbarium (uitgegeven door Uitgeverij Snor), exposeerde op diverse plekken en haar werk wordt in binnen en buitenland verkocht.

Maartje gaat met aan de slag met pen en inkt. Tijdens deze workshop leer je met een paar lijnen de essentie van een bloem neerzetten op het papier. Maartje zal vertellen over hoe zij werkt en samen gaan we de tuin in om te kijken naar bloemen, te schetsen en te tekenen. Je leert bloemen tekenen in haar realistische stijl. Aan het einde van de dag ga je naar huis met een flinke dosis inspiratie, kennis en je eigen kunstwerk.

Marloes neemt papier, kwasten en verf mee. Ze zal je leren om te schilderen in haar stijl en om een vertaling te maken van bloemen in de tuin naar bloemen op je papier. Marloes geeft je een kijkje in haar ‘keuken’. Ze leert je hoe ze werkt, hoe je de essentie van een bloem weergeeft in de voor haar zo kenmerkende figuratieve stijl.

De workshops beginnen om 10.00 en duren tot 16.00 uur. Dit is inclusief koffie, thee, drinken, gebak, lunch en iets lekkers voor je weer naar huis vertrekt. Aan het einde van de workshop is er gelegenheid om je eigen boeket te plukken in de pluktuin. De kosten voor de workshop zijn 150,- inclusief btw. Als je je voor beide workshops opgeeft ontvang je 15% korting op de totaalprijs. Voor beide workshops geldt een maximaal aantal deelnemers van twaalf personen.

Voor informatie: hallo@imkeverhoef.nl