Ziekenhuis Amstelland en VUmc ontvangen wederom roze lintje

Het roze lintje voor goede borstkankerzorg is voor de zevende keer toegekend aan het samenwerkingsverband van Ziekenhuis Amstelland en VUmc Cancer Center. Zij voldoet daarmee aan de criteria voor patiëntgerichte borstkankerzorg en behoort tot de 83 ziekenhuizen (van de 88) in Nederland die het lintje hebben behaald. Dit geeft aan dat het centrum zowel op basis van patiëntervaringen als kwaliteit goede borstkankerzorg levert.

Borstkankervereniging Nederland (BVN) stelt criteria in de Monitor Borstkankerzorg die ieder jaar worden aangepast. Deze criteria zijn bedoeld om de borstkankerzorg in Nederland te verbeteren. Over de periode 2014-2015 was er speciale aandacht voor de informatievoorziening over medisch wetenschappelijk onderzoek (trials) en daarmee het benutten van patiëntendeelname.
Een van de nieuwe criteria van de Borstkankervereniging is namelijk deelname aan wetenschappelijk onderzoek, omdat dit bijdraagt  aan de vooruitgang van de borstkankerzorg. Het behandelend team van Ziekenhuis Amstelland en VUmc Cancer Center zijn met recht trots op het roze lintje, dat al voor het zevende jaar achtereen is behaald. Het ziekenhuis streeft naar uitstekende borstkankerzorg, een vriendelijke patiëntbenadering en korte lijnen tussen behandelaar en patiënt.

Monitor borstkankerzorg Het roze lintje en de criteria zijn verwerkt in de Monitor Borstkankerzorg. Hierin worden ervaringen van patiënten met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen gecombineerd. Op basis van postcode en criteria die voor de patiënt zelf belangrijk zijn, geeft het een duidelijk overzicht van alle ziekenhuizen in de buurt. Met deze informatie kunnen zij samen met de huisarts een gemotiveerde keuze voor een ziekenhuis maken.