Zilver voor Amstelveense hockeydames Jonker en Van Male

Het heeft niet zo mogen zijn. De Amstelveense Olympische hockeydames Kelly Jonker en Kitty van Male komen met zilver thuis in plaats van goud.

In een bijzonder spannende wedstrijd was Nederland oppermachtig maar door knullige fouten stond uiteindelijk de 3-3 op scorebord na een uur hockeyen. De in Amstelveen geboren Kitty van Male wist wel twee doelpunten voor Nederland te maken, haar inspanningen zorgden echter niet voor een gouden medaille binnen reguliere speeltijd.

Shoot-outs moesten uiteindelijk bepalen aan welke kant van de Noordzee de felbegeerde medaille terechtkwam. Nederland acteerde in deze serie bijzonder zwak. Geen enkele bal wist de planken of het net te raken. Groot-Brittannië was met twee goals beter en ging aan de haal met het goud.

Foto: screenshot NOS