Alweer cocaïne in scootmobiel aangetroffen op Schiphol

Smokkelaars zoeken steeds nieuwere manieren om drugs illegaal het land binnen te smokkelen. Eerder meldde de Marechaussee al dat er een man cocaïne had binnengesmokkeld met behulp van zijn scootmobiel, en vandaag was het weer raak.

Een 40-jarige man uit Curaçao is aangehouden. De Douane op Schiphol vond in zijn scootmobiel 2 kilo cocaïne. De man is overdragen aan de Koninklijke Marechaussee voor verder onderzoek. Bij aankomst op Schiphol werd de man door de Douane gecontroleerd. Zijn ingecheckte bagage, waaronder een scootmobiel, werd eveneens onderzocht. Hierbij viel een afwijking aan de banden op. In beide banden trof de Douane vervolgens cocaïne aan. Hierop is de man aangehouden op verdenking van drugsmokkel. De verdachte zit vast en de drugs zijn in beslag genomen. Het Rechercheteam Drugsbestrijding van de Koninklijke Marechaussee doet verder onderzoek in de zaak.

Foto: Archief