Amstelveen scoort positief op inzet huishoudelijke hulp

De gemeente Amstelveen is één van de weinige gemeenten die voldoet aan de juridische toets van het huishoudelijke hulpbeleid. Dat blijkt uit het rapport ‘Onderzoek gemeentelijk WMO-beleid’ dat de FNV Zorg en Welzijn 6 september publiceerde. Volgens de FNV gaat ruim driekwart van de Nederlandse gemeenten de fout in. Zij gaan nonchalant om met het geld dat bedoeld is voor huishoudelijke hulp. Het rapport concludeert dat het Amstelveense beleid conform de regelgeving is.

Wethouder Zorg Herbert Raat (VVD) in een reactie: “Goed dat Amstelveen van FNV een bevestiging heeft gekregen dat wij de hulp bij het huishouden op orde hebben. Eind vorig jaar stonden zij hier nog op de stoep met de bewering dat wij het niet goed geregeld zouden hebben. Uit hun eigen rapport blijkt nu het tegendeel waar.”

De gemeente heeft er destijds voor gekozen, ondanks flinke kortingen uit het Rijk, niet te bezuinigen. Dit besluit was niet alleen voor de Amstelveners die deze hulp nodig hebben. Dit geldt ook voor de medewerkers, omdat zij de ogen en oren van de gemeente zijn. De problemen van de inwoners worden als eerst door de medewerkers gesignaleerd.

Foto: Flickr, Les Roches