Amstelveens Poppentheater viert 50-jarig bestaan

Het Amstelveens Poppentheater is een professioneel theater met een programmering van divers poppen- , objecten- en beeldende theatervoorstellingen voor de jeugd. In 1966 richtte de bekende poppenspeler Jan Nelissen het Amstelveens Poppentheater op. Sinds 2003 runt Myrthe Schuuring het theater. Dat doet zij met een aantal, voornamelijk vrijwillige, medewerkers. Dit jaar bestaat het theater 50 jaar.

Het 50-jarig bestaan van het Amstelveens Poppentheater wordt de hele maand oktober gevierd met diverse internationale jeugdvoorstellingen uit o.a. Canada, Spanje, Slovenië, Frankrijk en Duitsland. Daarnaast worden kleine voorstellingen in het ziekenhuis en enkele zorgcentra gespeeld en op 29 oktober het festival Reistebrij op het Stadsplein. In juni 2017 sluit een grote theatrale verrassing op het Stadsplein in Amstelveen het jubileumseizoen af.

De Canadese theatergroep ‘Puzzle Theatre’ bijt het spits af met ‘Plastic’. Voor deze voorstelling hebben zij in 2013 de Canadese Rideau/Roseq award gewonnen. ‘Plastic’ is een bijzondere voorstelling met ongewone poppen, humor en onverwachte situaties voor iedereen vanaf 5 jaar. ‘Puzzle Theatre’ creëert een wereld vol plastic tassen, die zichzelf legen, zichzelf vullen, vliegen, elkaar op eten, zich vervelen … kortom ze bestaan. Beetje bij beetje onthullen zij hun ware aard. Ze zijn primitief, naïef en grappig; misschien lijken ze wel een beetje op …..ons!
Plastic is een ‘language no problem’ voorstelling en te zien in het Amstelveens Poppentheater op zondag 2 oktober, aanvang 14.30 uur.
Meer informatie:  www.amstelveenspoppentheater.nl