Amstelveense medaillewinnaars gehuldigd in raadhuis

De Amstelveners die tijdens de Olympische en Paralympische Spelen een medaille in de wacht hebben gesleept werden dinsdagmiddag op informele wijze gehuldigd in het Amstelveense raadhuis. Zoals bekend sleepte de Amstelveense hockeyster Kelly Jonker een zilveren medaille in de wacht. Bij de Paralympische spelen was het wielrenner Daniel Abraham Gebru die het goud pakte tijdens de wegwedstrijd. Vluchteling Gebru is paspoortloos maar woont al jaren in Amstelveen en kon voor Nederland uitkomen. Wielrenner Patrick Bos deed als een van de weinige valide sporters mee aan de Paralympics. Als co-piloot van de slechtziende Stephen de Vries kwam hij thuis met een bronzen medaille.

De sporters werden door wethouder Sport Peter Bot en  burgemeester Van ’t Veld getrakteerd op een speciale Olympische taart. Daarnaast was er natuurlijk tijd ingeruimd voor het onvermijdelijke fotomoment.

Foto’s en video: KaWijKo Media / Nickelas Kok