Brons voor Amstelvener Patrick Bos bij Paralympics

Amstelvener Patrick Bos heeft samen met zijn tandemmaatje Stephen de Vries de bronzen medaille gewonnen bij het baanwielrennen op de Paralympics. Bos is de zogenoemde ‘valide’ piloot van de tandem.

De Vries en Bos hadden zichzelf na hun kwalificatie niet direct kans op een medaille gegeven. “We reden vroeg in het schema en de tijd was goed, maar er kwamen nog zoveel snelle koppels na ons”, sprak Stephen de Vries na afloop. Patrick Bos voegde eraan toe: “Je geeft alles in die ochtendrit en dan moet je je toch nog opladen voor deze sessie. We zijn zo blij dat we deze medaille hebben. De druk is eraf, maar de honger naar meer eremetaal is groot.” De Vries en Bos rijden in het vervolg van de Spelen nog op de baan en de weg en komen vrijdag opnieuw de baan op.

Foto: Twitter @paralympics