CDA teleurgesteld in dure huurprijzen nieuwbouw

Bij de raadsvergadering van woensdag 28 september besluit de gemeenteraad over twee projecten met in totaal 140 woningen in de vrije huursector. De Amstelveense CDA-fractie vindt het teleurstellend dat deze woningen onbereikbaar zijn voor starters en doorstromers door een aanvangshuur van meer dan 1.000 euro per maand.

“Terwijl de Woonagenda van Amstelveen inzet op doorstroming en bouwen voor middeldure huur, zien we hier in de voorstellen echter niets van terug,” zegt fractievoorzitter Ferry van Groeningen. “Dat begon al bij de transformatie van het KPMG gebouw en nu weer bij het prestigieuze project aan Bankrashof 3. Deze ‘Poort tot Amstelveen’ is in de huidige uitwerking voorbehouden aan huurders die 1.300 euro en meer per maand kunnen betalen.”

Deze huursom komt volgens Van Groeningen overeen met een koopsom van 400.000 euro. “Dat is geen middeldure huur waar een schreeuwend tekort aan is, ook in Amstelveen. Denk hierbij aan kansen voor onze verpleegkundigen, politie-agenten en starters op de arbeidsmarkt. Helaas rest ons niets anders dan een kleine aanpassing, maar het zou het college sieren als men zich bij elk project hard zou maken voor deze doelgroep.”

Het CDA komt tijdens de raadsvergadering met een motie om in elk geval vijftien woningen met een huur tot 900 euro huur te realiseren in Bankrashof 3.