College van B&W stemt in met voorkeursvariant Uithoornlijn

Het college van B en W van Amstelveen zal de gemeenteraad vragen in te stemmen met de voorliggende voorkeursvariant voor de Uithoornlijn. De plannen voor de Uithoornlijn worden 25 oktober besproken in de commissie Ruimte, Wonen en Natuur en op 9 november in de gemeenteraad.

Uiteindelijk besluit de Regioraad van de Stadsregio Amsterdam op 13 december over de voorkeursvariant. Bij een positief besluit gaat het project Uithoornlijn naar de volgende fase en worden de plannen verder uitgewerkt.

De voorkeursvariant bestaat uit het doortrekken van de vernieuwde Amstelveenlijn naar het dorpscentrum van Uithoorn over het tracé van de Spoordijk. De tramhaltes zijn voorzien bij Aan de Zoom, het busstation Uithoorn en Dorpscentrum. De Uithoornlijn vervangt de huidige directe busverbindingen uit Uithoorn naar Amstelveen en Amsterdam. Daarnaast komt een busverbinding tussen Zijdelwaard en Amstelveen centrum.

Wethouder verkeer Jeroen Brandes: “Ons college wil meewerken aan het doortrekken van de nieuwe Amstelveenlijn naar Uithoornlijn, zodat ook een grote meerderheid van de inwoners van Uithoorn er op vooruit gaat wat betreft de kwaliteit van het openbaar vervoer. Waar ik ook tevreden over ben, is dat de plannen voor de Uithoornlijn ons geen geld kosten.”

De gemeenteraad van Uithoorn organiseert op woensdag 28 september een speciale inspraakavond over de Uithoornlijn.