Raadsleden op bezoek bij afvalverwerkinginstallatie

Amstelveense en Aalsmeerse raadsleden hebben vorige week de afvalsorteerinstallatie van SUEZ Rotterdam bekeken.  SUEZ sorteert plastic verpakkingsmateriaal, metalen (blik) en drankkartons (PMD) van maar liefst 205 gemeenten en biedt deze voor hergebruik aan.

Beide gemeenten werken aan een nieuwe visie op huishoudelijke grondstoffen die bij inwoners worden ingezameld. In Amstelveen wordt PMD al apart aangeleverd, in Aalsmeer is dit nog niet het geval.

Vooruitlopend daarop kregen de raadsleden uitleg over de machinale verwerking van PMD. Plastic verpakkingsmateriaal kan bijvoorbeeld tot op het kleinste snippertje plastic worden gesorteerd. De meeste verpakkingen kunnen in toenemende mate worden hergebruikt. Zo kan verpakkingsafval opnieuw als grondstof dienen voor nieuwe producten.

Tip van SUEZ: biedt verpakkingsafval zo leeg mogelijk aan.