Onderzoek doodsoorzaak incident Mr. Bardeslaan nog in volle gang

De recherche van de politie Eenheid Amsterdam tast nog altijd in het duister over de doodsoorzaak van de 31-jarige vrouw uit Groningen, en de 22-jarige jongen uit Amstelveen, die afgelopen zondag zijn aangetroffen in een woning aan de Mr. Bardeslaan. Donderdag was de sectie op de lichamen afgerond, maar is de recherche nog altijd in afwachting van het rapport. Pas dan kan de politie een eventueel misdrijf uitsluiten.

Koolmonoxide
Aanvankelijk werd er gedacht aan koolmonoxide vergiftiging. De brandweer heeft direct na het aantreffen metingen verricht, maar kon geen koolmonoxide waarnemen. Waarna de hulpdiensten deze optie uitsloten. Een gevolg was een uitgebreid onderzoek naar het incident.

Afscheid
De 31-jarige vrouw uit Groningen werkte volgens RTV Noord bij ‘Fier’ in Leeuwarden. Dat is een expertisecentrum op het gebied van onder meer huiselijk geweld, mensenhandel en loverboys. Haar lichaam is inmiddels vrijgegeven. Zaterdag is er een afscheidsdienst in de Maria Kerk in Oosterwijtwerd.