Fietspad Sportlaan zuidzijde wordt geasfalteerd

De fietspaden aan de zuidzijde van de Sportlaan worden vanaf maandag 26 september verbeterd. Alle rode tegels van het fietspad worden vervangen door rood asfalt. De fietspaden verkeren al langere tijd in een mindere staat en vragen het nodige onderhoud.

Er wordt begonnen op het gedeelte tussen de Van der Hooplaan en de Maarten Lutherweg. Verwacht wordt dat deze fase eind oktober gereed is. Vervolgens wordt gestart met de tweede fase. Dit is het gedeelte tussen de Van der Hooplaan en de Handweg. Ook hier worden de rode tegels vervangen door rood asfalt. In beide fases worden tevens het voetpad langs de zuidzijde Sportlaan van nieuwe grijze tegels voorzien.

Tijdens de werkzaamheden blijven woningen en bedrijven bereikbaar. Fietsers worden over het noordelijke fietspad van de Sportlaan geleid. Hiervoor worden borden geplaatst. Voor de voetgangers is het mogelijk per fase de paden langs de noordzijde van de Sportlaan te volgen. Het Wimbledonpark zal gedurende werkzaamheden van de tweede fase enige tijd gesloten zijn. Er wordt een omleiding voor autoverkeer via de Van der Hooplaan richting Startbaan ingesteld. Ook dit wordt met borden aangegeven. Bij gunstig weer zullen de werkzaamheden eind november geheel zijn afgerond.

Foto: VBW-asfalt