Gemeente sluit illegaal hotel Amsterdamseweg

Nadat er bij de gemeente meerdere meldingen waren gekomen vanuit de buurt, politie en een eigen handhavingsteam, heeft de gemeente een onderzoek ingesteld bij een voormalig restaurant aan de Amsterdamseweg 114. Volgens de meldingen zou het pand illegaal bewoond worden.

Toen het handhavingsteam van de gemeente gisteren het pand controleerden, werden er inderdaad vier provisorische hotelkamers gevonden in de oude restaurantruimte. Daarnaast waren er nog zes ruimten gevonden op de eerste en tweede etage. Er is besloten het pand met onmiddellijke ingang te sluiten. De sluiting vindt plaats vanwege strijdigheid
met de voorschriften Woningwet, Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, Wet
ruimtelijke Ordening en het Bouwbesluit.

In het pand is, gezien het huidige gebruik, sprake van een brandonveilige situatie.

Foto’s: Gemeente Amstelveen