Gemeente wil gemengde woningbouw bij Bankras

In de wijk Bankras komt nieuwe woningbouw, maakte de gemeente woensdag bekend. Het gaat om het gebied tussen de Beneluxbaan en de Parelvisserslaan met de Renaultgarage en het pand Energiek (voormalig garage Goudsmit). Gemeente en twee ontwikkelaars willen ruim 170 verschillende woningen realiseren passend bij de Amstelveense Woonagenda. Het college van B en W is akkoord met het initiatief zoals op hoofdlijnen beschreven in de concept Startnotitie. Belanghebbenden kunnen hier tot en met 28 oktober op reageren.

De gemeente wil samen met twee ontwikkelaars woningen ontwikkelen voor senioren en gezinnen, zowel huur als koop. Variërend van betaalbare koopappartementen, tot huurappartementen in het middeldure en dure segment. Het plan wordt nog nader uitgewerkt.

BBA-wethouder Peter Bot (ruimtelijke ordening): “Het is een kansrijk initiatief om ons woningaanbod te vergroten en gevarieerde woningen te bouwen op steenworp afstand van goede winkel- en zorgvoorzieningen en het openbaar vervoer. Ik vind het belangrijk dat de woningen zo worden gesitueerd dat het parkachtige karakter van het groen behouden blijft.”

Toelichting op het initiatief

Belangstellenden kunnen tijdens de door ontwikkelaars en gemeente georganiseerde inloopavond kennis nemen van het initiatief. De avond is donderdag 13 oktober van 18 tot 20 uur in gebouw Energiek, Parelvisserslaan 1. Tijdens deze avond en tot en met 28 oktober kunnen geïnteresseerden reageren op de voorgenomen ontwikkeling. Voor meer informatie zie:www.amstelveen.nl/bouwprojecten