Gert Jan Slump nieuw raadslid voor GroenLinks Amstelveen

Op 28 september, in de eerstvolgende raadsvergadering, neemt Gert Jan Slump plaats in de gemeenteraad, als lid van de GroenLinksfractie. Hij neemt daarmee de plek in die vrijkomt doordat Axel Boomgaars in die vergadering definitief afscheid neemt als raadslid. In juli had Boomgaars het fractievoorzitterschap voor GroenLinks al overgedragen aan Martin Kortekaas.

Gert Jan Slump is een ervaren zelfstandig professional en consultant die bij veel Amstelveners bekend is door zijn werk voor verschillende lokale festivals. Hij zal voor GroenLinks plaats nemen in de raadscommissie Burgers en Samenleving. Slump is criminoloog, heeft brede ervaring, zowel aan de universiteit als in beleid en praktijk en heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig sociaal ondernemer en vernieuwer. Hij houdt zich bezig met tal van thema’s op het terrein van strafrecht en herstelrecht, veiligheid, jeugdzorg, samenlevingsopbouw, participatie en lokaal beleid. Muziek is een grote passie van Slump en inwoners van Amstelveen die die passie delen zullen hem dan ook wel kennen van het (te) Gekke Kerkfestival waarvan hij ook in 2016 weer één van de organisatoren was. Politiek voelt hij zich vooral thuis bij GroenLinks omdat binnen GroenLinks waarden als compassie, rechtvaardigheid, betrokkenheid en duurzaamheid centraal staan. Slump: “Dit is voor mij de kans om ook lokale politieke verantwoordelijkheid te nemen voor zaken waar ik me in mijn dagelijkse werk voor probeer in te zetten.”

GroenLinks is erg blij dat de fractie op deze manier aangevuld wordt. De fractie neemt in de raadvergadering van 28 september met pijn in het hart afscheid van Axel Boomgaars, na twee raadsperiodes en bijna vier jaar fractievoorzitterschap. Fractievoorzitter Martin Kortekaas daarover: “Het vertrek van Axel Boomgaars is natuurlijk een aderlating voor de Amstelveense politiek, maar met de komst van Gert Jan Slump gaat de GroenLinks fractie met vertrouwen het nieuwe politieke jaar in.”