GroenLintje voor medewerkers Groen wegens renovatie openluchttheater

GroenLinks Amstelveen reikt op 25 september een GroenLintje uit aan de medewerkers Groen van de gemeente die het groen rondom het Openluchttheater Elsrijk onderhouden. De medewerkers hebben jarenlang met veel eigen initiatief het groen rondom het theater zo onderhouden dat het mogelijk bleef het theater in ere te herstellen. De voordracht komt van de buurtbewoners zelf.

Het Openluchttheater Elsrijk is aangelegd in 1948 in het park achter de Kruiskerk, maar raakte vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw in onbruik. Vorig jaar is het opnieuw geopend en het wordt via Stadsdorp Elsrijk beheerd en gerund door wijkbewoners. Het theater is een belangrijke laagdrempelige aanvulling op het cultureel aanbod in Amstelveen.

Team wijkbeheer Noord
Het team Wijkbeheer Noord onder leiding van de heer Kees Muis heeft een onmisbare rol gespeeld door jarenlang met veel aandacht het groen rondom het verwaarloosde theater te blijven onderhouden en de wijkbewoners daarbij te betrekken. Ook bij het herstel als theater waren hun werkzaamheden van groot belang.

De uitreiking vindt plaats in het Openluchttheater Elsrijk, voorafgaand aan de laatste voorstelling van het seizoen, zondag 25 september om 15.00 uur. Er staat een voorstelling met veel internationale muziek op de agenda.

GroenLintje 
GroenLinks reikt jaarlijks een GroenLintje uit aan een organisatie, persoon of bedrijf die iets bijzonders voor Amstelveen doet op het gebied van duurzaamheid, groen of milieu. Dit jaar wordt het lintje voor de vijfde keer uitgereikt. Eerder ging het lintje naar Stichting Beschermers Amstelland, de Bijenvereniging, IVN Amstelveen en Anne Marie van Leent. GroenLinks hoopt de komende vijf jaar nog veel nieuwe en diverse initiatieven te mogen huldigen.