Janneke Leegstra vervangt Tom Ponjee als VVD-raadslid

In de eerstvolgende raadsvergadering op 28 september aanstaande neemt Janneke Leegstra plaats in de gemeenteraad van Amstelveen als lid van de VVD fractie. Hiermee vervangt zij Tom Ponjee die dan afscheid neemt als raadslid.

Janneke Leegstra wordt lid van de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN), waar ze zich gaat richten op onderwerpen als groenbeheer en parkeren. ‘Amstelveen is een prachtige gemeente en met recht verkozen tot derde beste woonplaats van Nederland. De leefomgeving maakt hier een belangrijk onderdeel van uit; we parkeren immers bij voorkeur voor de deur en genieten allemaal van de parken, bossen en water om ons heen. Ik ga me inzetten voor de instandhouding en verbetering van deze voorzieningen voor alle Amstelveners’, aldus Leegstra.

De VVD is verheugd over het aantreden van Janneke Leegstra. Fractievoorzitter Kees Noomen: ‘We verwelkomen met Janneke niet alleen een enthousiast nieuw raadslid die met frisse energie zaken gaat oppakken, maar verbeteren hiermee ook de diversiteit in zowel de fractie als de raad.’

Janneke Leegstra woont in het Oude Dorp van Amstelveen en is sinds 2010 actief als secretaris in het bestuur van het lokale VVD netwerk Amstelveen en omstreken. Zij heeft meer dan vijftien jaar (internationale) ervaring als marketing- en communicatiemanager in diverse sectoren.